TRT tarafından; amatör ve profesyonel belgesel filmcileri desteklemek, belgesel türünün gelişmesi ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmak ve çeşitli ülkelerden belgesel filmlerin seyirciyle buluşmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen “TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri”ne başvurular başladı. Dünyanın dört bir yanından belgeselcilerin bir araya gelerek düşünce alışverişinde bulunacağı bir zemin oluşturmayı amaçlayan yarışmaya başvurular 15 Kasım 2024 tarihine kadar  www.trtbelgesel.com adresi üzerinden gerçekleştirilecek.

Belgesel film ve projeler başvuru yapabilecek

Bu yıl 15’incisi gerçekleştirilen “TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri”, yarışmaya başvuru koşullarını taşıyan bütün belgesel filmlere ve yapımına henüz başlanmamış fikir ve öykü aşamasındaki projelere açık olacak. “15. TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri” ne ilişkin yarışma koşulları ve takvimi, ödüller, başvuru şartnamesi ve detaylı bilgiye www.trtbelgesel.com adresinden ulaşılabilecek.

Ulusal ve uluslararası kategorilerde toplam 13 ödül

Katılımın ücretsiz olduğu yarışmada ödüller; “Uluslararası Profesyonel Kategori”, “Ulusal Profesyonel Kategori”, “Ulusal Öğrenci Kategorisi” ve “Proje Destek Kategorisi” olmak üzere  4 kategoride sahiplerini bulacak. Yarışma kapsamında tüm kategorilerde toplam 13 ödül verilecek.

Başvuru ve yarışma takvimi

17 Ekim’de başlayan başvurular 15 Kasım’da sona erecek. Ön eleme sonuçları ise 22 Kasım 2024’te ilan edilecek. Kazananlar 15 Aralık Pazar günü  düzenlenecek ödül töreni ile ilan edilecek.

Türkiye ve dünyada belgesel iklimini zenginleştiren, profesyonel ve amatör belgeselcileri destekleyen etkinlikte 4 gün boyunca, ödül kategorilerinde yarışmaya başvuran belgesellerden özel bir seçki seyircilerle buluşacak. Dünya çapında prestije sahip filmler ve yönetmenlerle ustalık sınıfı etkinliklerinin ve belgeselciliğin bugünü ve yarınına dair söyleşilerle atölye çalışmalarının düzenleneceği etkinlikler tüm katılımcılara açık ve ücretsiz olacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ