Yetkililer yaptığı açıklamada, 11 yaşındaki bir Virginialı çocuğun Florida'da okullara ve diğer yerlere 20'den fazla bomba veya silahlı saldırı tehdidinde bulunmakla suçlandığını söyledi. Flagler İlçesi Şerifi Rick Staly, düzenlediği basın toplantısında, "Bu çocuğun davranışları tırmanıyordu ve daha tehlikeli hale geliyordu. Kontrolden çıkıp birine zarar vermeden önce onu yakaladığımız için mutluyum" dedi.

Görevliler, Flagler County acil durum servislerinin ilk olarak 14 Mayıs'ta Buddy Taylor Ortaokulu'nda bir bomba tehdidi aldığını söyledi. O tarihten 22 Mayıs'a kadar ek tehditler de yapıldı. Flagler County, eyaletin Atlantik kıyısında, Florida'nın merkezinde yer almaktadır.

SUÇLARINI İTİRAF ETTİ

Araştırmacılar, Richmond'ın hemen dışında, Virginia, Henrico County'deki bir evden yapılan aramaları takip etti. Yerel polis memurları evi aradı ve orada yaşayan 11 yaşındaki çocuk, yaptıklarını itiraf etti.

İADESİ AYARLANIYOR

Yetkililer, çocuğun 29 ağır suç ve 14 hafif suçla karşı karşıya olduğunu söyledi. Florida yetkilileri iadesini ayarlarken, Virginia'daki bir gençlik tutukevinde tutuluyor. Araştırmacılar, çocuğun Florida ile bir bağlantısı olup olmadığını henüz söylemedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ