“TÜRKİYE YÜZYILI BAŞLIYOR”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na bir hafta kala 100. yıl hazırlıklarına ilişkin açıklamada bulunan İstanbul Valisi Davut Gül,  “1 hafta sonra 29 Ekim’e girmiş olacağız. Türkiye Yüzyılına başlayacağız. Nasıl çocuklarımıza doğum günü yapıyorsak Cumhuriyetimizin doğum gününde bayraklarla şehrimizi süslüyoruz. İstanbul’un genelinde bunu yapacağız. İstanbul’da irili ve ufaklı olmak üzere bin civarında etkinlik oldu. Hedefimiz yılın sonuna kadar bu etkinlikleri 5 bin civarında bitirmek” dedi. 

“7’DEN 70’E BAYRAK ASMALI” 

İstanbul’un Türk bayraklarıyla donatılacağını vurgulayan Gül, “Cumhuriyetimiz, 100’üncü yılını geride bırakıyor. İkinci yüzyılın arifesindeyiz. Bayraklarla şehrimizi süslüyoruz. İstanbul’un genelinde bunu yapacağız. 7’den 70’e vatandaşlarımızla, esnaflarımızla, kamu, kurum ve kuruluşlarımızla, belediyelerimizle, birlikte bir başkasının bayrak getirmesini beklemeden, evlerimizi, iş yerlerimizi adeta gelinlik kız gibi, düğün gibi şehrimizi süslememiz gerekiyor” 

BAYRAK DAĞITTI

Gül “Bu vesileyle ben bir kez daha Cumhuriyetimizin varisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını son yüzyılda, öncesinde bu vatan için şehit düşmüş şehitlerimizi, vefat etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlık, sıhhat ve afiyet diliyorum. Öğrencilerimiz başta olmak üzere katkı veren ve verecek herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Vali Gül daha sonra vatandaşlara ve esnafa bayrak dağıttı. 

Kaynak: İHA