Bir aile, sevdiklerinin ölümünü yaklaşık bir yıldır kendilerine bildirmedikleri iddiasıyla Kaliforniya'daki hastaneye ihmalkarlık nedeniyle dava açtı. PEOPLE'ın elde ettiği mahkeme belgelerine göre; Jesse Marie Peterson'ın yakınları, 7 Ağustos'ta Mercy San Juan Tıp Merkezi'ne karşı, "ihmalkarlık" sebebiyle dava açtı.


BENİ BURADAN ALIN


Peterson'a 10 yaşından beri Tip 1 diyabet teşhisi konulmuş ve daha önce diyabet tedavisi görmek için gittiği hastaneye 6 Nisan 2023'te diyabet krizi nedeniyle kaldırılmıştı. Şikayete göre, 31 yaşındaki kadın iki gün sonra annesi Ginger Congi'yi arayarak hastaneden alınmasını istedi.


KALP KRİZİNDEN


San Francisco Chronicle'ın elde ettiği ölüm belgesine göre; Peterson, diyabetik ketoasidoz (kan şekerini enerjiye dönüştüren insülin eksikliği) hastalığına yakalandıktan sonra kalp krizinden öldü.


BURADA DEĞİL


Peterson'ın annesi Ginger Congi, şikayette bulunarak, 11 Nisan'da hastaneyi tekrar aradığında, kızının "tıbbi tavsiyeye aykırı olarak" merkezden "ayrıldığının" ve "burada o isimde kimsenin bulunmadığının" söylendiğini ileri sürdü.


1 HAFTA ÖNCE GÖRDÜ


Congi, "Onlardan tekrar kontrol etmelerini istedim. Çünkü onu bir hafta önce görmüştüm ve telefonda konuşmuştum. Onlara ismini heceledim ve telefondaki adam, 'Bu isimde kimse yok' dedi" açıklamasını yaptı.


KAYIP İLANI VERDİLER


Congi, kendisi ve diğer iki kızının kayıp kişi raporu verdiğini ve 12 Nisan 2024'te Sacramento İlçe Şerifi dedektifinden kızının ölümünü doğrulayan bir çağrı alana kadar Peterson'ı aradıklarını söyledi. Peterson'ın cesedi; Mercy San Juan Tıp Merkezi'nden, tıbbi tesisin dışındaki soğuk hava depolarından birine transfer edildi.


5 MİLYONDAN FAZLA


Kadının ölüm belgesi, 361 gün sonra düzenlendi. Ailesinin şikâyetinde, bunun ölümünden sonraki 15 saat içinde yapılması gerektiği iddia edildi. Açılan davada, Mercy San Juan Tıp Merkezi'nden 5 milyon dolardan fazla tazminat talep ediliyor.
 

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL