ATV ekranlarında yeni sezonu yayınlanmaya başlayan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 1 Ekim Pazar günü yayınlanan bölümünde yarışmacıya zor bir soru yöneltildi. 300 bin TL değerindeki bu sorunun doğru cevabı araştırılmaya başlandı. Google'da sorunun cevabı araştırılmaya başlandı. Peki ''16 Ocak 1995'te tedavüle çıkan 1.000.000 TL'lik banknotun arka yüzünde hangisinin panoramik bir görünümü vardır?'' sorusunun cevabı ne? İşte haberimizde cevabı burada bulabilirsiniz.

1 MİLYON TL'LİK BANKNOT SORULDU

Kim Milyoner Olmak İster'in 1 Ekim Pazar günü yayınlanan bölümünde 1 milyon TL'lik banknotla ilgili, ''16 Ocak 1995'te tedavüle çıkan 1.000.000 TL'lik banknotun arka yüzünde hangisinin panoramik bir görünümü vardır?'' şeklinde bir soru yöneltildi. İşte bu sorunun şıkları ve cevabı şu şekilde:

A. Yunus Emre Portresi

B. Kapadokya

C. Efes Antik Kenti

D. Atatürk Barajı

Doğru Cevap : Atatürk Barajı

YARIŞMACI ÇEKİLDİ

Yarışmacı, sorunun cevabından emin değildi. Atatürk Barajı'nı riske girip söylemek istese de son anda cevap vermekten vazgeçti ve yarışmadan çekildi.  200 bin TL'lik ödülle yarışmadan ayrıldı.

KİM MİLYONER OLMAK İSTER'DE ÖDÜL 5 MİLYON TL'YE ÇIKTI

ATV ekranlarında yayınlanan ve adeta bir klasik haline gelen yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster'in sunucusu Kenan İmirzalıoğlu. Kenan Işık ile hafızalara kazınan yarışma programının son sunucusu olan ünlü aktör, başarılı bir grafik çiziyor. Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında yeni sezonun büyük ödülü de 5 milyon TL'ye çıkarıldı. Daha önceden yarışmacılara 1 milyon TL büyük ödül veriliyordu. Yarışmaya katılmak isteyenler ise ATV'nin internet sitesinde Kim Milyoner Olmak İster'in kategorisine girererek, başvurunu formunu dolduruyorlar. Bu başvuru formunu doldurduktan sonra yetkililer, sizi incelemeye alıyor. Daha sonra ön elemeye çağrılıyorsunuz ve yarışmaya katılıp katılmayacağınız belli oluyor.

PAZAR GÜNÜNE DAMGA VURDU

Hafta sonu yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında çıkan soruların cevapları adeta gündeme damga vurdu. Milyonlarca kişi soruların cevaplarını aramaya koyuldu. ''16 Ocak 1995'te tedavüle çıkan 1.000.000 TL'lik banknotun arka yüzünde hangisinin panoramik bir görünümü vardır?'' sorusunun cevabı da bu aramalardan nasibini aldı.

Editör: Orhan Duman