Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ekonomi profesörlerinden Behçet Yalın Özkara’nın Türkiye’deki imar vurgunlarına, gecekondu sömrüsüne ve sermaye birikimine eleştiri olarak çektiği video ülkemizdeki adaletsizliği bir kez daha gözler önüne serdi. 

Ekran Resmi 2024 07 27 11.11.25

“1 dakika 27 saniyede Türkiye’de şerefsizliğin özeti” başlıklı videoda Profesör Özkara, İstanbul’a gelen iki baba üzerinden anlatıyor anlatacaklarını. Babalardan biri kanunlara saygılı, diğeri için kanunları hiçe sayıyor.

“KALP KIRMIŞ OLURSUNUZ”

Videonun sonunda kanunları hiçe sayanların nasıl karlı çıktıklarına dikkat çeken profesör Behçet Yalın Özkara, “Dedesi şerefsiz alçak olanları zengin eder, dedesi dürüst olanları ise süründürürseniz kalp kırmaktan başka bir şey yapmamış olursunuz”  diye noktalıyor.

Ekran Resmi 2024 07 27 11.11.01

Videoya gelen yorumların çarpıcı olanları ise şöyle:

  • Yalnızca kalp kırmakla kalmaz, aynı zamanda ülkesine kazık atmaktan hiç çekinmeyenleri zenginleştirip güçlendirirsiniz. En iyi okullara onların bu zihniyetle büyüttüğü çocuklar gider, en iyi şirketlerin ve en yüksek devlet kurumlarının da başlarına geçip ihanete devam ederler.

  • Vergi affı, ceza affı ve  her türlü afta dürüstçe yaşayan, devlete borcunu günü gününe ödeyen, kanunlara uyan her vatandaşı cezalandırmaktır. Birisi devlete borcunu ödemek yerine o parayla gezecek , yatırım yapacak daha da zengin olacak,  hukuk tanımayacak sonrada afla kurtulacak, diğeri gezip tozmak daha zengin olmak varken önce devlet diyip günü gününe vergisini ödeyecek kanunlara uyacak yerinde sayacak. Olan hep en çok devletini milletini ülkesini sevene oluyor.

Ekran Resmi 2024 07 27 11.10.43

  • Arım balım peteğim Özal canım ciğerim Semra Hanım meleğim anavatan temel diregim diye tempo tutralrdi yıkım ekibi geldiğinde ! Yönetim görevini yapmaya çalışıyor ama millet bozuk olunca !!!

  • Bizim mahalle kople hazine arazisi üzerinde kuruluydu tek kira ödeyen bizdik Babam ne olursa olsun ben kimsenin hakkına girmem dedi sonuç hala kira ödüyor 10 bin lira ile geçirmeye çalışıyor bizim verdiğimiz parayı almıyor o sizin hakkınız diyor.

  • Ağzına sağlık.Aynı şeyi yıllardır söylerim.Dünün şerefsizleri bugünün en zengin insanları oldu.İki kelimeyi Yanyana getiremeyen hayvanlar şimdi parasıyla seni beni beğenmiyor.Okumuş kültürlü insanlar da şimdi emekli maaşı ile geçinmeye çalışıyor.
Muhabir: LİLA OKYANUS