Mark Zuckerberg CEO'su olduğu Meta, iddiaya göre; diş macunu ve çamaşır deterjanı gibi şeyler sipariş etmek için şirketin 25 dolarlık yemek kuponlarını kullandıkları gerekçesiyle bir dizi çalışanı işten çıkardı.

YAKLAŞIK 30 KİŞİ

Şirketin Los Angeles ofisindeki yaklaşık 30 çalışanın, düzenli olarak market ve kozmetik siparişi için yemek kuponlarını kullandıkları belirtildi. Anonim sohbet uygulaması Blind'da yer alan paylaşımlara göre; işten çıkarılanlar arasında altı haneli maaş alan mühendisler de yer alıyor.

1.5 TRİLYON DOLAR!

Şu anda değeri 1.5 trilyon dolar olan Meta, büyük ofislerinde çalışanlarına ücretsiz kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği sağlıyor. Personel yemekhanesi olmayan daha küçük ofislerde çalışanlara ise, yemek siparişi için kuponlar sağlanıyor.

UYARILAR YAPILDI

Ancak Meta yakın zamanda bazı çalışanların 25 dolarlık çekleri farklı ürünleri sipariş etmek için kullandığını keşfetti. Financial Times'ın haberine göre; bazı durumlarda çalışanlar bu kuponlarla şarap kadehi bile temin etti. Personele başlangıçta yemek çeki uygulamasını suistimal ettikleri yönünde uyarılar yapıldı. Ancak bunu yapmaya devam edenler geçen hafta işten çıkarıldı.

YENİDEN YAPILANMA

Haber; Meta'nın çarşamba günü WhatsApp, Instagram ve sanal gerçeklik biriminde çok sayıda çalışanı işten çıkarmasının ardından geldi. Şirket, bazı departmanların yeniden yapılandırıldığını ve bazı personelin diğer alanlara kaydırıldığını söyledi.

Muhabir: Öznur Demirbey