Atölye, yönetmen Serdar Biliş'in küratörlüğünde hayata geçirildi. Atölyeye katılan öğrenciler, Zorlu PSM'nin dünya standartlarındaki teknik alt yapısı ve tiyatro alanındaki geniş ekosistemi sayesinde bir prodüksiyonun masa başında oluşturulmasından sahneye konulmasına kadar geçen süreci öğrenerek tecrübe etme fırsatı buluyor.
"Dramatik Yazarlık" sınıfında Aylin Alveren, Murat Mahmutyazıcıoğlu, Özlem Hemiş, Philip Arditti, Suzanne Bell, "Tiyatro Yönetmenliği" sınıfında Blanche McIntyre, Mehmet Ergen, Özlem Özhabeş, Sean Holmes, "Tiyatro Yapımcılığı" sınıfında ise Ayşegül Beyazdağ, Cem Görk, Cemil Demirok, Evrim Zeybek, Hakan Silahsızoğlu, Mehmet Karaca ve Pelin Ekinci Kaya eğitim verecek.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Zorlu PSM Genel Müdürü Filiz Ova, deneyimli isimleri genç yeteneklerle bir araya getirerek yeni nesil bir sektörel ağ oluşturma hedefine işaret ederek, şunları kaydetti:
"Zorlu PSM olarak kültür sanat ekosistemini sürdürülebilir kılmayı önemsiyoruz. PSM Atölye'yi üç sene önce hayata geçirirken asıl hedefimiz, tiyatro alanında yeni yeteneklerin gelişimine katkı sağlamak, tiyatro külliyatını özgün içeriklerle zenginleştirmek ve sektöre yeni isimler kazandırmaktı. Hayata geçirdiğimiz PSM Atölye projemizle üç yılda 800'e yakın başvuru aldık. Değerlendirme sürecinin ardından geçtiğimiz senelerde 49 genç arkadaşımız programa dahil olup atölyeyi tamamladı. Mezun olan genç arkadaşlarımızı hem kendi yapımlarımızda istihdam ederken hem de sektörümüzde çeşitli projelerde görmek bizi çok mutlu ediyor."
Mey Diageo Genel Müdürü Levent Kömür ise sanatın sürdürülebilirliği adına bu projeyi önemli bir girişim olarak gördüklerini kaydederek, "Biz sürdürülebilirlik olgusunu bütünsel bir yaklaşımla ele alıyoruz. Sürdürülebilirlik raporumuzda 'sanat' başlığı da yer almakta." ifadelerini kullandı.