Alaattin Aktaş'ın madde fiyat listesini ortaya çıkarmasının ardından aceleyle basın toplantısı düzenleyen TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'nın açıklamaları, gündemdeki sıcaklığını koruyor. Basın toplantısına sınırlı sayıda gazeteci çağrılması ve Aktaş'ın davet edilmemesi tartışmalara neden oldu.

Gazeteci Deniz Zeyrek, Aktaş'a cevap niteliğinde düzenlenen toplantıya Aktaş'ın davet edilmemesini sert bir dille eleştirdi. Zeyrek, "Skandala bakın, Alaattin Aktaş'ın yazısına cevap veriyorlar ama Aktaş'ı davet etmiyorlar. Bu ne ödlekliktir, bu ne korkaklıktır? CV'sine Bilkent'i yüzde 100 burslu okuduğunu yazmış. Ne fark eder? Genius olsan ne olur? Matematikteki dört işlemin öncelik sırasını bilmiyorsun. 85 milyona açıkladığın metinde en temel kuralı bilmiyorsun. Genius olsan ne olur?

Ayrıca, açıklamada daha büyük bir skandal var. 2023 Mayıs seçimleri nedeniyle doğalgazda sıfır fiyat uygulaması yapıldığını itiraf ediyor. Resmen AK Parti'yi rezil etmiş TÜİK Başkanı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimleri kazanabilmek için doğalgazda sıfır fiyat uygulamasına gittiklerini söylüyor. Bu medeni bir ülkede olsa skandal olur ve o koltukta bir gün bile oturamaz. Bir de ukala bir şekilde her cümlenin arkasına üç tane ünlem işareti koymuş. Ukala genius, daha matematik dört işlemini bilmiyorsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ