Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya ile savaşın gelecek yıl sona ermesi yönündeki umudunu dile getirerek, Berlin'e yaptığı ziyarette, sürekli askeri destek talebinde bulundu. Zelenski;  Avrupa başkentleri turunda destek arıyordu.

zelenskiyy-1
BİZİM İÇİN ÖNEMLİ


Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u ziyaret eden Zelenski, Almanya'ya verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, "Gelecek yıl da bu yardımların azalmaması bizim için çok önemli" dedi. Savaşın kazanılmasına yönelik planını Scholz'a sunduğunu söyleyen lider, savaşın en geç gelecek yıl, 2025'te sona ermesini umduğunu belirtti.


DESTEK KESİLMEYECEK


Zelenski, "Ukrayna, dünyadaki herkesten daha fazla bu savaşın adil ve hızlı bir şekilde sona ermesini istiyor. Savaş ülkemizi mahvediyor, halkımızın canını alıyor" yorumunda bulundu. Scholz ise Almanya ve AB ortaklarının bu yıl daha fazla savunma ekipmanı göndereceğini ve 2025 yılında Almanya'nın 4 milyar euroluk yardım yapacağını belirterek, "Ukrayna'ya desteğimizi kesmeyeceğiz" dedi.


TRUMP KORKUSU


Scholz, "Rusya'nın dayattığı bir barışı kabul etmeyeceğiz" dedi. Zelenski daha sonra Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile bir araya gelerek turunu tamamladı. Ukrayna lideri, Donald Trump'ın gelecek ay ABD başkanlığını kazanması durumunda desteğinin azalacağı endişesiyle Avrupalı ​​müttefiklerinden yeni askeri ve mali yardım talep ediyor.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ