Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Washington'a yapacağı ziyaret öncesinde Ukrayna'nın Rusya içindeki hedeflere karşı uzun menzilli füzeler kullanması yönünde baskı yapacağını söyledi.

İHTİYACIMIZ VAR

Zelenski, "Müttefiklerimizi ikna ediyoruz ve önümüzdeki hafta da bu konuyu konuşmaya devam edeceğiz. Ukrayna'nın tam kapsamlı uzun menzilli silah kullanımına ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

ORTAYA KOYACAK

Zelenski'nin Washington ziyareti sırasında Biden, Kamala Harris ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump ile buluşacak. Yapacağı görüşmelerde savaşla ilgili planlarını ortaya koyması bekleniyor.

SAVAŞ İLANIDIR

Kiev haftalardır Batı'ya, Rusya içindeki hedefleri vurmak için tedarik edilen uzun menzilli silahları kullanmak istediğini söylüyor. Zelenski, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ne Amerika ne de Birleşik Krallık bize bu silahları Rusya topraklarında, herhangi bir hedefte, herhangi bir mesafede kullanma izni verdi" dedi. Moskova ise bu silahların kullanılması durumunda, bunun NATO ülkelerinin de Rusya ile savaş halinde olduğu anlamına geleceğini söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ