Yetkililer; çevik kuvvet ekiplerinin desteklediği yüzlerce polis memurunun, cinsel taciz ve insan ticaretiyle suçlanan yerel bir vaizi aramak amacıyla Filipinler'in güneyindeki dini tesise baskın düzenlediğini söyledi.

BİZİMLE İLGİSİ YOK

Polis, grubun yerleşkesinde şafak vakti başlayan ve gruba ait yerel bir televizyon kanalı tarafından canlı yayınlanan baskın sırasında, rahip Apollo Quiboloy'un bir destekçisinin kalp krizinden öldüğünü bildirdi. Ancak vefatın, polis operasyonlarıyla ilgili olmadığı belirtildi.

İZİNE RASTLANMADI

Memurlar, duvarların ardındaki insanları tespit edebilecek ekipman getirdiler. Ancak rahip Apollo Quiboloy'un izine rastlamadılar. Yaklaşık 30 hektar büyüklüğündeki alan bir katedral, okul, yaşam alanı, hangar ve Davao Uluslararası Havaalanı'na giden taksi yolunu içeriyor.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Quiboloy ve avukatı, bütün suçlamaları reddederek, bunların dini gruptan uzaklaştırılan eski üyeler ve eleştirmenler tarafından uydurulduğunu söyledi. Devlet Başkanı Marcos, Quiboloy'a teslim olması çağrısında bulunarak, yetkililer tarafından adil muamele göreceği konusunda güvence verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ