Yüzlerce göçmen, Meksika'dan ayrılarak ABD sınırına ulaşmaya çalışıyor. Grup üyelerinden bazıları, kasım ayında yapılacak seçimlerden önce ABD sınırına ulaşmayı umduklarını, çünkü Donald Trump'ın kazanması durumunda sığınmacılara sınırı kapatma sözü verdiğini belirtti.

RİSKLE KARŞI KARŞIYAYIZ

El Salvadorlu göçmen Miguel Salazar, "Sınırı geçme izinlerinin engellenmesi riskiyle karşı karşıyayız" dedi. Son yıllarda Meksika'dan geçmeye çalışan göçmenler, seyahat ederken çeteler tarafından saldırıya uğrama veya Meksika göçmenlik görevlileri tarafından durdurulma riskini azaltmak için büyük gruplar halinde örgütlendi.

ULAŞIM ZORLAŞTIRILDI

Ancak gruplar, yüzlerce kilometre yürümekten yoruldukları için bir süre sonra dağılma eğiliminde oluyor. Meksika da son dönemde göçmenlerin otobüs ve trenlerle ABD sınırına ulaşmasını zorlaştırdı.

GERİ GÖNDERİLİYORLAR

Vizesiz ülkeye giren göçmenlere seyahat izni nadiren veriliyor. Binlerce göçmen, Meksika'nın merkezinde ve kuzeyindeki kontrol noktalarında göçmenlik görevlileri tarafından gözaltına alınarak otobüslerle ülkenin güneyindeki kasabalara geri gönderiliyor.
 

Muhabir: Tamer Ayeri