Yetkililer; New York şehrindeki banliyölerden birinde polislerin, yüz maskelerini yasaklayan yeni bir yerel yasa kapsamında ilk tutuklamayı gerçekleştirdiğini duyurdu. Nassau İlçe Polisi; memurların, Levittown ve Hicksville sınırına yakın bir sokakta şüpheli bir kişi olduğuna dair ihbara yanıt verdiğini söyledi.

ŞÜPHELİ DAVRANIŞLAR

18 yaşındaki Wesslin Omar Ramirez Castillo'yu, siyah giysiler içinde ve gözleri hariç yüzünü kapatan bir kayak maskeyle buldular. Yetkililer, bu gencin kemerinde büyük bir şişkinliği gizlemeye çalışması ve memurların emirlerine uymayı reddetmesi gibi şüpheli davranışlarda bulunduğunu söyledi.

ÜSTÜNDEN BIÇAK ÇIKTI

Daha sonra üzerinden bir bıçak çıktı. Polis, Ramirez Castillo'nun başka bir olay yaşanmadan tutuklandığını söyledi. Polis departmanı sözcüsü Teğmen Scott Skrynecki, Ramirez Castillo'nun önümüzdeki günlerde yüz maskesi yasasını ihlal etmekle de suçlanacağını söyledi.

İTİRAZ EDENLEN VAR

Bu ayın başlarında maske yasağını aktif hale getiren Bölge Yöneticisi Bruce Blakeman, bu tutuklamanın kuralın işe yaradığını gösterdiğini söyledi. Ancak bazı kuruluşlar, sadece maske takılması sonrası tutuklama yapılmasının hukuka aykırı olduğunu iddia ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ