Fransız futbolunun köklü ekiplerinden Lille ile sözleşmesi sona erdikten sonra bonservisini eline alan Yusuf Yazıcı’nın hangi kulübe imza atacağı merak konusuydu. Birçok talibi olduğu bilinen yıldız oyuncu için işler istediği gibi gitmedi.

YUSUF YAZICI BOŞTA KALDI

2019-2020 sezonunda Trabzonspor’dan Ligue 1 ekibi Lille’e transfer olan Yusuf Yazıcı, lacivert-kırmızılı ekipte 5 yıllık kariyerini sözleşmesinin bitiminin ardından sonlandırmıştı. Lille ile sözleşme uzatmayan ve Türkiye’ye döneceği iddia edilen Yusuf Yazıcı düş kırıklığı yaşadı. Hiçbir kulüp ile anlaşamayan Yusuf Yazıcı, Avrupa’dan sonra Türkiye’de de yaz transfer döneminin sona ermesinin ardında boşta kaldı. Kariyerine üst seviyede devam etmek istediği bilinen Yusuf Yazıcı’nın ara transfer dönemine kadar bireysel çalışmalarına devam edeceği öğrenildi.

135 RESMİ MAÇA ÇIKTI

Lille’de 5 sezon forma giyen Yusuf Yazıcı, tüm kulvarlarda 135 resmi maçta Fransız ekibinin formasını sırtına geçirdi. 27 yaşındaki yıldız orta saha bu mücadelelerde 6089 dakika sahada kalırken 29 gol ve 15 asist üretmeyi başardı.

Editör: Bedirhan Altundağ