Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ - WHO), geçen haftalarda günü aldığı kararla Afrika'yı etkisi altına alan maymun çiçeği (Monkeypox / Mpox) virüsü salgını nedeniyle "küresel acil durum" ilan etti.

Astral seyahat yaptığı iddialarıyla sık sık adından söz ettiren şarkıcı Yusuf Güney sosyal medyada gündem olmuştu. Güney'in geçen aylarda katıldığı bir programda maymun çiçeği hastalığı hakkında uyarıda bulunması oldukça dikkat çekti. 

SİVRİSİNEKLERE DİKKAT ÇEKTİ

Ünlü isim, katıldığı bir programda "3-4 aya kadar hayvan kaynaklı bir virüs geliyor" demişti. Güney geçen gün ise başka bir uyarı yaptı ve “Maymun Çiçeği”nin çok ölümcül neticeler doğurmayacağını ancak onu takip edecek pandeminin son derece ölümcül olacağını iddia etti ve ekledi; “Genetiği bozulmuş sivrisineklere dikkat!! Çok fazla insan ölecek!”

DEDİĞİ YİNE ÇIKTI

Yusuf Güney'in açıklamasının ardından ABD'nin New Hampshire eyaletinde, nadir görülen ve sivrisinek ısırığı ile bulaşan Doğu At Ensefaliti (EEEV) virüsü nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiği haberi gündeme gelince gözler yine ünlü şarkıcıya çevrildi. 

Yusuf Güney'in bu isabetli tahminleri herkesi şaşırttı. 

Kaynak: DEMET SAROVA