Türk Havalı Silahlar Milli Takımı, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da gerçekleştirilen Havalı Tabanca Takım Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Almanya'ya karşı elde ettiği 16-2'lik zaferle adını altın madalya finaline yazdırdı. Türkiye Atıcılık Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, turnuvanın 24-27 Ekim tarihlerinde gerçekleşen müsabakalarında milli sporcular Yusuf Dikeç, Buğra Selimzade, Şevval İlayda Tarhan ve Şimal Yılmaz ülkemizi başarıyla temsil ediyor.

TÜRKİYE FİNALDE!

Yarı final karşılaşmasında 2-2 berabere kalan Türk sporcular, final bileti için Almanya ile düelloya çıktı. Mücadelede Yusuf Dikeç ve Şimal Yılmaz'ın Almanya karşısında gösterdiği performans, 16-2'lik galibiyetle sonuçlandı ve Türkiye’yi altın madalya finaline taşıdı. Türkiye saatiyle bugün saat 16:00’da gerçekleştirilecek final maçında milliler, Avrupa Şampiyonu unvanı için ter döküyor.

YUSUF DİKEÇ FİNALDE KAYBETTİ

Bugün yapılan final karşılaşmasında ise milli sporcumuz Yusuf Dikeç, rakibi Damir Mikeç karşısında 17-13 yenildi. Mücadelede gösterilen performans, takımın şampiyonluk hedefindeki azmini pekiştirdi. Öte yandan Dikeç ezeli rakibi Mikeç ile verdikleri dostluk görüntüleri sosyal medyada ve yarışmada alkış topladı.

Kaynak: Haber merkezi