Bilek ağırlıkları takmak yürüyüşünüzü daha zorlu hale getirebilir. Uzmanlar bilek ağırlıklarıyla ilgili bazı iddiaları hemen çürütse de (kollarınızı düşündüğünüz kadar sıkılaştırmazlar), bazı faydaları vardır. Sadece güvenli bir şekilde kullandığınızdan emin olun.

AĞIRLIK EKLEYİN

Alışveriş merkezlerinde yürüyüş yapmanın sevilecek çok yanı var. Pürüzsüz, düzgün zeminler, klima, yürüyüş sonrası bir keyif vaadi... Uzmanlar, alışveriş merkezlerinde yürüyüş yapmanın, faydalı bir yol olabileceğini söylüyor. İnsanların yürüyüşlerinde ağır yelekler giydiğini fark ettiniz mi? Uzmanlara göre, ağırlık eklemek yürüyüşleri daha yoğun ve kalori yakıcı hale getirebilir.

MERDİVENLER ÖNEMLİ

Merdivenleri atlamayın... Merdiven çıkmak kalçalarınızı ve bacak kaslarınızı güçlendirir. Zindelik seviyenizi artırabilir. Tırmanırken hırıltılı şekilde nefes alıyorsanız, bu konuda doktorunuzla konuşun...

TEMPOYU YÜKSELTİN

Yemek yedikten sonra yürüyüş yapmanın birçok faydası var. Şişkinlik hissinden uzaklaşmak için bire birdir. Bedeniniz, kaç adım atmanız gerektiğini belirliyor mu? Kesinlikle evet... Yakın zamanda yapılan bir çalışma, obezite riski yüksek kişilerin günde 14.500'den fazla adım atması gerekebileceğini buldu. Hız önemlidir. Daha hızlı yürümenin, daha yavaş tempoya kıyasla tip 2 diyabet riskinin önemli ölçüde düşürdüğü bulundu.
 

Muhabir: Münevver Beyza Morgül