Vergi kanunları ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun 2 Ağustos tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Çıkan kanunla birlikte yurt dışı çıkış harcı 12 Ağustos tarihinden itibaren 150 liradan 500 liraya yükseltilmişti.

Bu miktar her yıl değerleme oranına göre yükselecek. Karar, Resmi Gazete'de yayımlanmasından 10 gün sonra yürürlüğe girecekti.

resmi gazete yazyınladıü

Bu sonucun ardından yeni yurt dışı çıkış harç ücreti yarından itibaren (12 Ağustos) geçerli olacak.

Pasaport kontrolünden geçiş yapacak olan Türk vatandaşlarından çıkış harcı ödemekle yükümlü olanlar bugün saat 23.59’a kadar yurt dışı çıkış harcı 150 lira; 12 Ağustos Pazartesi saat 00.00’dan itibaren ise 500 TL ödeyecek.

Harç-2

12 AĞUSTOS'TAN ÖNCE YATIRILMALI

Söz konusu tarihten itibaren yurt dışına çıkacak vatandaşların sınır kapılarında mağduriyet yaşamamaları açısından, harçların 12 Ağustos beklenmeden ödenmesine imkan sağlandığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu çerçevede, 12 Ağustos 2024 tarihi saat 00.00'dan itibaren yapılacak yurt dışına çıkışlar için bu tarihten önce vergi dairelerinden ya da Dijital Vergi Dairesinin dijital.gib.gov.tr adresindeki web uygulaması üzerinden seyahat tarihi belirtilmek suretiyle 500 lira tutarındaki harç ödemesi gerçekleştirilebilecektir."

Kaynak: Haber merkezi