Yulaf ezmesi; lif, karbonhidrat ve proteinin yanı sıra B vitaminleri, magnezyum ve demir gibi faydalı bileşikler içerir. Bir kase yulaf ezmesi tükettiğinizde birçok fayda sağlayabilirsiniz.

TOKLUK HİSSİ

Yulaf ezmesi, kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olma yeteneğiyle ünlüdür. Yulaf ezmesi yemenin bir diğer potansiyel faydası da kilo yönetimine yardımcı olma yeteneğidir. Yulaf ezmesindeki lif içeriği tokluk hissi yaratır. Bu da gün boyunca genel kalori alımını azaltmaya yardımcı olabilir.

MÜKEMMEL SEÇENEK

Bu tokluk etkisi, kilo vermek isteyenler için onu mükemmel bir kahvaltı seçeneği haline getirir. Çünkü sonraki öğünlerde aşırı yemeyi önleyebilir ve sağlıksız atıştırmalıklara olan isteği azaltabilir.

EMİLİMİ YAVAŞLATIR

Porsiyon boyutunuza ve seçtiğiniz soslara bağlı olarak yulaf ezmesi sağlıklı kan şekeri seviyelerini desteklemeye yardımcı olabilir. Yulaf ezmesindeki çözünür lif, karbonhidratların kan dolaşımına emilimini yavaşlatabilir. Bu da daha stabil kan şekeri seviyelerine yol açar. Yulaf ezmesi, lif içeriği nedeniyle ayrıca sindirim sağlığı yararları ile ilişkilendirilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ