Meksika'nın merkezinde, Jalisco Yeni Nesil Karteli'nin kontrolündeki bir bölgede, beş erkeğin başsız cesetleri bulundu. Ojuelos kasabası yakınlarındaki bir yola, sürücüler tarafından kalıntıların bulunduğu plastik torbalar görülmesi üzerine polis çağrıldı.

SİYAH POŞETLERDE

Yetkililer, adli tıp uzmanlarının kurbanların kimliğini tespit etmeye çalıştığını söyledi. Cinayetlerin vahşeti ve cesetlerin kamuya açık bir alana atılması, uyuşturucu kartellerini işaret ediyor. Jalisco eyalet savcılığı yaptığı açıklamada, olay yerine gelen Ulusal Muhafız birliklerinin, cesetleri siyah plastik torbalara sarılı halde bulduğunu söyledi.

30 BİNDEN FAZLA

Mağdurların yaşlarının henüz tespit edilemediği ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi. Jalisco'da bu yıl resmi rakamlara göre; Ocak-Eylül ayları arasında 1.415 kişi öldürüldü. Dünyanın en yüksek cinayet oranlarından birine sahip olan Meksika'da her yıl 30 binden fazla kişi öldürülüyor.

DAHA SERT ÖNLEMLER

Geçtiğimiz hafta, uyuşturucu şiddetinin yaygın olduğu Meksika'daki bir şehrin belediye başkanı, göreve gelmesinden bir haftadan kısa bir süre sonra kafası kesilerek öldürüldü. Muhalefet çetelere karşı daha sert önlemler alınmasını istiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ