Greenway Kilisesi kurucu papazı ve Donald Trump'ın eski ruhani danışmanı Robert Morris, 1980'lerde 12 yaşındaki bir kız çocuğuna yaklaşık 4.5 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğunu itiraf etmişti. Sonrasında tövbe ettiğini belirtti. 12'sinden 16'sına kadar istismara uğrayan ve şu anda 54 yaşında olan Cindy Clemishire, dava açmaya karar verdiğinde zaman aşımına uğramıştı. Yani papaz hakkında hukuki olarak hiçbir şey yapılamadı.

EŞ VE BİR BABAYDI

Morris, Donald Trump'ın 2016'daki başkanlık kampanyası sırasında Evanjelik danışma kuruluna atanmıştı. 1982 yılında, Robert Morris, gençlere dini anlatmak için ülkeyi dolaşan 21 yaşında bir eş ve babaydı. Oklahoma'daki ailesinin evinde kaldığı sırada Clemishire ile daha sonra "uygunsuz cinsel davranış" olarak tanımlayacağı bir ilişkiye başladı.

SİZİN MÜVEKKİLİNİZDİ!

Ancak 25 yıl sonra Clemishire bir avukat tutup Morris'i çocukken kendisine defalarca tacizde bulunmakla suçlayarak dava etmeye kalkmıştı. NBC News, 2007 tarihli yazışmaları ele geçirdi. Bunlara göre; Morris'i temsil eden avukat, o dönemde reşit olmayan Clemishire'ı sorumlu tuttu. Avukat J. Shelby Sharpe, Clemishire'ın temsilcisine, "Müvekkilimin yatak odasına girerek uygunsuz davranışlarda bulunan kişi sizin müvekkilinizdi" dedi.

BAŞSAVCI DOĞRULADI

Şu anda Oklahoma Başsavcısı olan Drummond, Clemishire'ın 2007 müzakerelerine ilişkin açıklamalarını doğruladı ama daha fazla yorum yapmayı reddetti. Papazın avukatı Sharpe, artık Morris'i temsil etmediğini söyledi. Morris'in kendisiyle cinsel ilişkiye girmeye başladığında Clemishire'ın çocuk olduğunu bildiğini reddetti. Ancak Drummond'un kendisine gönderdiği ilk yazışmada, istismar başladığında Clemishire'ın 12 yaşında olduğu açıkça belirtiliyordu!
 

Muhabir: Tamer Ayeri