Yoğurt ve kefir fermente ürünler olduğundan, probiyotikler ve yararlı bakterilerle doludur. Bu süt ürünlerinin genellikle "canlı ve aktif kültürler" ve içlerindeki bakterilerin bir listesiyle etiketlendiğini fark edeceksiniz... Yani yoğurt veya kefir, aradığınız probiyotiklere sahiptir.

Osmanlı rüzgarı Slovenya’da esecek: Burak Özçivit'li Kuruluş Osman'dan haber var! Osmanlı rüzgarı Slovenya’da esecek: Burak Özçivit'li Kuruluş Osman'dan haber var!

DAHA DÜŞÜK

Ek olarak, yoğurdun bağırsak sağlığına olan faydaları, kolorektal kanseri önlemeye yardımcı olabilir. Gut Microbes dergisinde yayınlanan yakın tarihli bir çalışma, uzun vadeli yoğurt tüketiminin (haftada iki veya daha fazla porsiyon) kolorektal kanser oranlarının daha düşük olmasıyla bağlantılı olduğunu buldu. Kefirin de bağışıklık, mide-bağırsak ve metabolik sağlığı iyileştirdiği, aynı zamanda iltihabı azaltmaya yardımcı olduğu gösterilmiştir.

Muhabir: ERHAN ALVEROĞLU