Bir çalışma; kahvaltıdan ve öğle yemeğinden önce yoğurtla birlikte yaklaşık yarım çay kaşığı (yaklaşık 1.5 gram) kimyon tüketmenin etkilerini, üç ay boyunca kimyonsuz sade yoğurt yiyenlerle karşılaştırdı.

KİLO VERMEK İÇİN

Araştırmacılar, yoğurduna kimyon ekleyen grubun kilo ve vücut kitle indeksinde ciddi iyileşmeler gözlemledi. Bel çevrelerinde de incelmeler yaşandı. Tüm katılımcılara, kilo kaybıyla sonuçlanması amaçlanan düşük kalorili bir diyet verilmişti.

KOLESTEROL SEVİYESİ

Aynı çalışmada, yoğurtlarına günlük 3 gram kimyon ekleyen katılımcıların kolesterol seviyeleri düştü. Bu çalışma kadınlarla sınırlıydı ve etkiyi belirlemek için çeşitli bir popülasyonda daha fazla araştırmaya ihtiyaç var.

HER DERDE DEVA

Bazı araştırmalar; kimyonun diyabet, ishal, hafıza kaybı ve kansere karşı iyi etkiler gösterdiğini gözlemledi. Kimyonlar aynı zamanda antioksidan bileşiğe sahiptir.

Kaynak: HABER MERKEZİ