YKS ek tercih işlemleri sona erdi. Üniversite adayları YKS sınavında aldıkları puanlara göre tercihlerini gerçekleştirdi. 17 Eylül Pazar günü de YKS ek tercih işlemleri bitirildi. Tercihlerini yapan adaylar, sonuçlara kilitlendi. YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? bir numaralı gündem maddelerinden bir tanesi oldu. Peki YKS ek tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu mu? İşte detaylar...

YKS EK TERCİH SONUÇLARI

YKS ek tercih sonuçları merakla bekleniyor. 17 Eylül Pazar günü tercih işlemlerine erişim kapatıldı. Adaylar da sonuçları beklemeye koyuldu. Aslında açıklanacağı tarih konusunda net bir tarih verilmedi. Ancak geçen sene tercih işlemlerinin bitmesi ve sonuçların açıklanması arasında 6 gün fark vardı. Geçen sene 13 Eylül tarihinde tercih işlemleri sona ermiş ve sonuçlar da bundan 6 gün sonra 19'unda açıklanmıştı. Geçen sene ile aynı sürecin gerçekleşmesi durumunda bu sene sonuçlar 23 Eylül Cumartesi tarihinde açıklanacak. Ancak resmi bir duyuru henüz yapılmadı.

YKS EK TERCİH SONUÇLARI ÖĞRENME

YKS ek tercih sonuçlarını da öğrenme de diğer sonuçları öğrenme şekli ile aynı. Yine ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinde sonuçlar ilan edilecek. Bu adrese T.C. kimlik numaralı ve şifreleri ile giriş yapacak olan adaylar YKS ek tercih yerleştirme sonuçlarına ulaşabilecek. YKS ek tercih işlemlerinin sonuçları adayların ev adreslerine gönderilmeyecek.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İlköğretim ve liselerde eğitim öğretim yılı başladı. Milli Eğitim Bakanlığı takvimi belirledi. Ara tatiller ve ne zaman biteceği duyuruldu. Üniversiteler ise YÖK'ün alanında olan kurumlar. Ancak YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı gibi üniversitelerin ne zaman başlayacağı konusunda net bir tarih belirlemiyor. Her üniversite eğitim öğretim yılını kendisi belirliyor. Ancak 3 Ekim tarihinden önce hiçbir üniversite eğitime başlamayacak. Adaylar, kazandıkları üniversitelerin internet adreslerine giriş yaparak, ne zaman eğitime başlanacağını öğrenebilirler.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU

YKS ek tercihi yapan öğrencilerin bir diğer merak ettiği konular arasında ise KYK kredi ve burs başvuruları geliyor.  Ancak kredi ve burs başvuruları henüz başlamadı. Kasım ayından itibaren KYK öğrenim kredisi ve burs başvurularının alınması bekleniyor.
 

Editör: Orhan Duman