Air Europa'ya ait UX045 sefer sayılı uçak, Brezilya kıyısına yakın bir yerde Atlantik üzerinde türbülansa girdiğinde Madrid'den Montevideo'ya uçuyordu. Daha sonra kuzeydoğu Brezilya'daki Natal şehrine yönlendirildi.  Bazı yolcular tavana çarparken, uçakta çekilen bir videoda bir yolcunun üst taraftaki bagaj bölmesinden çıkarıldığı görülüyor.

15 AMBULANS KARŞILADI

Yetkililer, 300'den fazla yolcu taşıyan Boeing 787-9 Dreamliner tipi uçağın pist kenarında bekleyen 15 ambulans tarafından karşılandığını söyledi. Brezilyalı yetkililer, yaralıların çoğunun Natal'daki Monsenhor Walfredo Gurgel Hastanesi'ne kaldırıldığını söyledi. Havayolu şirketi; X'te yaptığı paylaşımda, yolcuların Uruguay'a uçuşunu tamamlamak için öğleden sonra Madrid'den ayrı bir uçağın kalktığını ve Natal'ın Air Europa'nın uçuş noktası olmaması nedeniyle yolcuların öncelikle güneydeki Recife şehrine nakledileceğini belirtti.

SİNGAPUR VAKASI SONRASI

Olay, Londra'dan Singapur'a gitmekte olan Singapur Havayolları'na ait bir uçağın şiddetli türbülansa girmesinden haftalar sonra yaşandı. Türbülans sonucu bir kişi ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı. Yetkililer, hayatını kaybeden 73 yaşındaki İngiliz yolcunun kalp krizi geçirmiş olabileceğini belirtmişti.

Başbakan Rishi Sunak’tan şok istifa kararı! Başbakan Rishi Sunak’tan şok istifa kararı!

UZMANLAR UYARIYOR

Bu tür ölümler nadir görülüyor. Ancak araştırmacılar; iklim değişikliğinin büyük olasılıkla atmosferin üst katmanlarındaki rüzgar hızları üzerindeki etkisi nedeniyle daha aşırı türbülans vakalarına yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ