Fransız deniz yetkilileri, Manş Denizi'nden iki göçmenin cesedini çıkardı. Böylece bu yıl Fransa sularında ölen ve kaybolanların sayısı 50'nin üzerine çıktı. Yetkililer, Fransa ile İngiltere arasındaki tehlikeli su yolunu aşırı yüklü şişme botla geçmeye çalışan 46 kişinin ise kurtarıldığını söyledi.

REKOR KIRDI

Bu yılın göçmenlerin küçük teknelerle geçiş girişimleri açısından 2018'den bu yana en ölümcül yıl olduğu bildirildi. Son olaydan önce, şu ana kadar denizde 49 ölü veya kayıp sayılmıştı. Yeni ölümlerle birlikte toplam sayı 51'e çıktı.

SEFERLER DURDU

Kurtarma operasyonunun, Fransa'nın kuzeyindeki limanlar ile İngiltere'nin güney kıyıları arasındaki yoğun güzergahta sefer yapan bazı ticari feribot seferlerinin geçici olarak durdurulmasına yol açtığı bildirildi.

HELİKOPTER DESTEĞİ

Valilikten yapılan açıklamada, bölgeye sevk edilen, donanma helikopterinin de desteklediği iki Fransız kurtarma gemisinin, sularda zor durumda bulunan kişileri çıkardığı belirtildi. Bunlardan ikisinin tepkisiz olduğu öğrenildi. Kurtarılamadılar. Yetkililer, göçmen geçişleri için çözüm arıyor ancak yolculuklar durmuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ