Etiyopya'nın güneyinde meydana gelen ölümcül heyelan sonucu en az 13 kişi hayatını kaybetti, 300 kişi ise tahliye edildi. Ülke genelinde son dönemde sıklıkla benzer olaylar görüldü.
Etiyopya'nın güneyindeki Wolaita bölgesinde şiddetli yağışların yol açtığı toprak kaymasında en az 13 kişi hayatını kaybetti, kayıp sayısının artması bekleniyor. Wolaita Bölge Müdürü Samuel Fola, Kindo Didaye bölgesinden 300'den fazla kişinin tahliye edildiğini, kayıpların sayısının ise henüz bilinmediğini söyledi.

ÇOCUKLAR DA VAR

Fola, "Ölüler arasında çocuklar da var. Olası bir başka büyük heyelan beklentisiyle tahliyeleri gerçekleştirdik" yorumunda bulundu. Şu anda kurtarma çalışmaları devam ediyor.

SIKÇA YAŞANIYOR

Geçen ay Etiyopya'nın güneyindeki bir başka bölgede meydana gelen ve 200'den fazla kişinin ölümüne yol açan heyelan hala akıllardaydı. Ülkede temmuz ayında başlayan ve eylül ortasına kadar sürmesi beklenen yağışlı mevsimde bu tip felaketler sıkça yaşanıyor.

İNANILMAZ RAKAMLAR

Wolaita'nın dağlık bölgeleri, yetersiz altyapıları nedeniyle bu tür olaylara maruz kalabiliyor. Aynı bölgede 2016 yılında yaşanan şiddetli yağışların yol açtığı ölümcül heyelan sonucu 41'den fazla kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi yerinden edilmişti. Geçtiğimiz ay komşu Gamo Gofa'da büyük bir heyelan 229'dan fazla kişinin hayatına mal oldu. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi (OCHA), kayıp sayısının 500'e kadar çıkabileceğini söyledi. Çünkü birçok insana ulaşılamadı.

Muhabir: Münevver Beyza Morgül