Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni adli yıl açılışı nedeniyle Yargıtay’da düzenlenen resepsiyona katıldı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tunç, Kara Harp Okulu’ndan mezun olan teğmenlerin “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganına ilişkin, “Asıl yemin, kanunen yapılan yemindir. Dolayısıyla bizim o yöndeki görüşümüz; eğer kanuna aykırı bir durum varsa ilgili merciler zaten onun çalışmasını yapar” ifadelerini kullandı.

"Olumsuzluğu düzeltmek Meclis'in elinde"

Tunç, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili ise şunları söyledi:

“Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir uzlaşma sağlandığında inşallah yeni anayasa olur. Bu milletimizin hakkıdır ve anayasa yapıcı olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin millete olan borcudur. Bu borcu yerine getirmek milletvekillerimizin ve siyasi partilerimizin görevidir. İnşallah bu borcu yerine getiririz. Darbe anayasasıyla Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına başlamak ülkemiz açısından maalesef çok olumsuz bir durum. Bu olumsuzluğu düzeltmek de Türkiye Büyük Millet Meclisinin elinde.”

'Teğmenlere soruşturma açılacak' iddiası

Tartışmaların hedefindeki teğmenlere soruşturma başlatıldığı iddia edilmişti. Söz konusu iddialara ilişkin ise Milli Savunma Bakanlığından açıklama geldi.

İddiaların asılsız olduğunu bildiren bakanlık kaynaklarından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Harp Okullarının mezuniyet törenleri 30-31 Ağustos tarihlerinde yapılmış olup mezun olan teğmenlerin Harp Okulları ile idari bağı kalmamıştır. Teğmenlerin okula çağrılarak haklarında sosyal medya paylaşımları nedeniyle tahkikat açıldığı iddiaları doğru değildir."

Kaynak: HABER MERKEZİ