Yıldız Holding ve bağlı şirketlerin 2023 yılındaki sürdürülebilirlik faaliyetleri kamuoyuyla paylaşıldı. 7. Sürdürülebilirlik Raporu; Adapazarı Şeker, Aytaç Gıda, Bizim Toptan, Kerevitaş, ŞOK Marketler ve Ülker'in 1 Ocak – 31 Aralık 2023 faaliyet dönemi kapsıyor.

Yıldız Holding ve katılımcılarının sosyal ve rekabet performansının konsolide edildiği ve GRI Standartları Temel Seçeneğine uygun olarak geliştirilmiş raporda, Yıldız Holding'in “Doğanın Geleceği İçin Çalışıyoruz”, “Paydaşlarımızla Güçleniyoruz” ve “Geleceğe İlham Veriyoruz” şampiyonluklarına ve . Raporda ayrıca, Yıldız Holding'in imzaladığı Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC) ve BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) kapsamındaki faaliyetleri ve performansı, Holding'in BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'na (SDGs) olan doğrudan ve dolaylı olarak desteği da aktarılıyor.

Yeşil dönüşüm hız kesmeden devam ediyor

2050 yılına kadar tüm değer zincirinde “net sıfır” sera gazı emisyonu bütçeyle çalışmayı sürdüren Yıldız Holding, ancak taahhüdünü somut adımlarla destekliyor. Bu hedefe yönelik olarak daha önce Ülker ve Kerevitaş'ta karbonsuzlaşma projesine, 2023 yılında Aytaç ve Bizim Toptan da dahil edildi. Geçen yıl, Yıldız Holding ve bağlantılı raporlarda plastik azaltma konusunda önemli ilerlemeler kaydedildi. Yıldız Holding'in İş Dünyası Plastik Girişimi'ne göre 2023 yılına kadar 1.000 ton taahhüdünü aşarak, 2.250 ton plastik azaltmamı kesmeyi başardı. Tüm kişilerde yeşil dönüşüm yolculuğuna hız veren Yıldız Holding, ülkelerdeki bireysel enerji yatırımlarını da hızlandırdı. Aytaç'ın fabrika sahasında kurulacak güneş enerjisi santraliyle fabrikasının tüm elektrik ürünlerinin temini sağlanacak.

Fırsat eşitliği ve kapsayıcılık çalışmaları dünyada ses getiriyor

Yıldız Holding, 2021 yılında kurduğu Kadın Platformu liderliğinde tüm değerler zincirinde fırsat eşitliğine yönelik girişimlerle durmaya devam ediyor. 2030'a kadar tüm yönetim kademelerinde çeşitliliği artırmayı, üst yönetimdeki kadın hastalıklarını iyileştirmeyi Yıldız Holding'de, fırsat eşitliğini artırmayıToplam dönüşüm sonrasında grup numaralarında görev alan kadın yönetim kurulu üye oranı yüzde 14'ten yüzde 26'ya yükseldi. Kuruluşundan bu yana Holding'in temel prensiplerinden biri olan eşit eşit ücret uygulamasını uluslararası olarak ayrılmış göre belgelemek amacıyla gönüllü olarak başvurulan ve birinci aşama başarıyla tamamlanan uluslararası sertifikalandırma süreci ise son aşamaya gelindi. Kadın girişimciliğin başta olmak üzere, Yıldız Holding'in fırsat eşitliğine yönelik yürüttüğü çalışmaların küresel ölçekte de büyük yankı uyandırdı. Holding'in fırsat eşitliği ve kapsayıcılığa yönelik çalışmaları, Eylül ayında Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'ndeki özel oturumda tüm dünyaya örnek gösterildi. Aynı zamanda, ülkedeki kadınların güçlenmesi ve yerel saygınlar adına geliştirilmiş toplumsal fayda projeleri de bu yılın pozitif etki odağında ön planda ortaya çıkıyor.

2030'a kadar inovasyon yatırımları iki gelecek Gelecek

Geleceğe ilham vermeye odaklanan tüm ilişkilerde, yeni ürün geliştirmeden sürdürülebilir ambalaj uygulamalarına, su tüketimini azaltmadan tarımda teknolojik uygulamalara kadar birçok alanda Ar-Ge faaliyetlerine devam eden Yıldız Holding, gıda ve perakende sektörleri başta olmak üzere faaliyet gösteriyor Tüm sektörlerdeki ilkelerini pekiştirmek üzere inovasyon yatırımlarını sürdürüyor. 2030'a kadar sürdürülebilirlik odaklı inovasyon yatırımlarını iki kurtarmayı kaydetme Holding'in gelişmiş çalışmaları “Yerinde Ar-Ge Merkezi” senaryoları alan Yıldız Tech tarafından yürütülüyor.

Avrupa'ya haftada 1900'den fazla uçuş gerçekleştiriyoruz Avrupa'ya haftada 1900'den fazla uçuş gerçekleştiriyoruz

Dönüştürücü gücümüzle sektörümüze yön veriyoruz

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vekili ve CEO'su Mehmet Tütüncü, Yıldız Holding'de “İsrafsız Şirket” iş modeliyle uzun süre sürdürüldüğünü sürdürülebilirlik içinde bütünsel bir sistem anlayışıyla devam ettirildiğini belirtti: “Faaliyet gösterdiğimiz coğrafyanın etki alanındaki geniş ekosistemlerdeki tüm birimlerimizle birlikte güçlenerek dönüşmeyi hedefliyoruz. Bu yıl 7.sini yayımladığımız sürdürülebilirlik raporumuzda da 'Bu Dünya Bizim' yaklaşımımızla gerçekleştirdiğimiz ilerlemeyi, hedeflerimizi ve somut adımlarımızı birleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yıldız Holding ve tüm şirketlerde sürdürülebilirlik odaklı çalışmaları hızlandırdık. Sürdürülebilirlik raporumuz da bu yöndeki başarılı performansımızı göz önüne seriyor. Bu uzun yolculuklarda, sürdürülebilirlik alanında dek kat ettiğimiz ilerlemenin kapsamını geçmek için cesur ve kararlı adımları atmaya devam ediyoruz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ