İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İstanbul'da gerçekleştirilen "Kartel-2 Operasyonu" kapsamında Hırvatistan makamları ve Interpol tarafından aranan Güney Amerika'dan elde edilen uyuşturucuyu Avrupa'ya dağıtan "Adriatica Operasyonu" çerçevesinde organize suç örgütünün lideri olarak tanımlanan Nenad Petrak'ın Üsküdar'da yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, operasyon hakkında şu bilgileri verdi:

"Aziz Milletimiz, Ülkemizi ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerinden ve zehir tacirlerinden temizleme kararlılığımız devam ediyor. Güney Amerika’dan Avrupa’ya uyuşturucu sevkiyatı yapan ve bu uyuşturucuyu Avrupa'da dağıtan uluslararası uyuşturucu kartelinin lideri Nenad Petrak, Hırvatistan adli makamları tarafından 'Kasten Adam Öldürme' suçundan Interpol tarafından kırmızı bültenle aranıyordu. Petrak, Hırvatistan Yolsuzluk ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi'nin raporuna göre dokuz ülkede birçok insanı kendi suç örgütüne bağlayan bir zehir taciri olarak tanımlanmaktadır.

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube, İstihbarat Şube, Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlükleri tarafından uluslararası takibe alınan Nenad Petrak'ın Üsküdar'da olduğu tespit edildi. Hemen Kartel-2 operasyonu başlatılarak, Uluslararası Zehir Taciri Nenad Petrak başarıyla yakalandı.

Bu kahraman operasyonu düzenleyen polislerimizi tebrik ediyorum. Gözlerinden öpüyorum. Milletimizin duaları sizinle. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Uyuşturucu tacirleri ve organize suç örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek."

Kaynak: İHA