İstanbul’da faaliyet gösteren Kahramanmaraş Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk Kültür ve Çevre Derneği AFŞİNDER organizasyonuyla düzenlenen etkinlikte, şehrin kültürel zenginliklerinin daha geniş kitlelere ulaşması hedeflendi. Etkinlik boyunca düzenlenen panellerde, Kahramanmaraş'ın tarihî ve kültürel değerleri üzerine konuşmalar yapıldı, ziyaretçilere şehrin kültürel mirası hakkında bilgiler verildi.

Kahramanmaraş’ın tarihi, sanatı ve gastronomisine dair pek çok unsurun sergilendiği kültür buluşmaları etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik boyunca sahne alan yerel sanatçılar ve halk oyunları ekipleri, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Kahramanmaraş'ın meşhur dondurması, tarhanası ve kırmızıbiberi gibi lezzetlerin tadımı yapılırken, el sanatları stantlarında da şehrin geleneksel ürünleri tanıtıldı.

Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Derneği, Kur’an-ı Kerim’in bahsettiği Allah'a inanan ve yaşadıkları devrin zalim ve müşrik kralından kaçan Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernus, Debernuş, Şazenuş ve Kefeştatayyuş adlı yedi gencin ve köpekleri Kıtmir'in hikâyesini anlatan gösteri sundular.

Kaynak: SELDA İBİŞ ŞANLI