Halk arasında yenidoğan çetesi olarak bilinen ve 12 bebeğin ölümüne sebep olan suç örgütüne ilişkin Mustafa Kemal Zengin, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet SavcıYavuz Engin’i tehdit etmiş ve görüntüler ortaya çıkmıştı. 


Yenidoğan bebek ölümlerine neden olan suç örgütüne karşı mücadele başlatan Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, cesur duruşu ve kararlılığıyla tüm Türkiye'nin alkışını aldı. Makamında ölümle tehdit edilmesine rağmen adaletten şaşmayan Yavuz Engin, çetenin çökertilmesinde büyük rol oynadı.

Yenidoğan çetesini aylarca dinletip, çete üyelerini hapse gönderen Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin'in, kendisini tehdit eden yenidoğan çetesi üyesi Mustafa Kemal Zengin'in gözaltına alındığı esnada da orada olup o anı izlediği de ortaya çıktı.


Aralarında 2 avukatın da bulunduğu 8 zanlı Büyükçekmece Adliyesi'ne girerken Savcı Yavuz Engin, bütün sanıkları sırayla izliyordu.


Herkes tarafından takdir toplayan Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin sosyal medyada büyük ilgi gördü. Savcı Yavuz Engin, tebrik ve teşekkürlere Instagram hesabından cevap verdi.

Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, "Bu süreçte tebrik ve desteklerini sunan herkese teşekkür ederim. İş yoğunluğu sebebiyle henüz cevap veremediğim tüm tebrik mesajlarına cevaben; "Türk Devletinin bize verdiği vazifeyi yerine getirdik, yine aynı yolda devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İŞTE O PAYLAŞIM

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ