Yenidoğan Çetesi'ni çökerten Savcı Yavuz Engin, Yeni Asır gazetesine çeteyi çökertmenin ardında yatan süreci değerlendirirken, "Kurt kapanına düşerek yakalanan suçlular, Türk adaletinin elindedir. 2 bin 400 yıllık Türk devlet geleneğine kafa tutanlar pişman olacak ve bizimle tanışmamış olmayı dileyecekler" şeklinde konuştu. Ayrıca, kendisine destek verenleri ve vermeyenleri her zaman hatırlayacağını belirtti.

Yenidoğan Çetesi'ni çökerten Savcı Yavuz Engin konuştu: "Ölmeyi göze aldım" - Resim: 2

Devletin kendisine verdiği görevi yerine getirdiğini vurgulayan Engin, "Bunun gibi pek çok büyük operasyona imza attık, ancak bu medya sayesinde gündeme geldi. Ben, korkusuzca görevini yerine getiren bir Cumhuriyet Savcısıyım. Unvanlar önemli değil; devlet bir görev vermişse en iyisini yaparım. Kimseden etkilenmeden, korkmadan, gerekirse canımı hiçe sayarak bu üniformayı giyiyorum. Bugün nasıl bir çeteyi çökerttiysek, aynı kararlılıkla görevimize devam edeceğiz" dedi.

Yenidoğan Çetesi'ni çökerten Savcı Yavuz Engin konuştu: "Ölmeyi göze aldım" - Resim: 3

SAVCI YAVUZ ENGİN KİMDİR

1989 yılında Almanya'da doğan Savcı Engin, eğitimini Bolu'da tamamladı ve 2013 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. İlk görev yeri olarak Manisa'da Saruhanlı Cumhuriyet Savcısı olarak atandı. Uzun bir süre burada çalıştıktan sonra ikinci görev yeri olan Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na atandı.

Kaynak: ODATV