Bebeklerin, doğum sonrası yoğun bakıma ihtiyaçlarını  fırsat bilerek, daha fazla kazanmak için ölümlerine neden olmakla suçlanan yeni  ‘Yeni doğan çetesi’nin Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkmasına sayılı günler kaldı. Türk sağlık tarihindeki en büyük kara lekeye imza atan 47 kişi hesap adalete hesap verirken, kapatılan 10 hastanedeki 3 binden fazla sağlık çalışanı çeteyle irtibatlı olmadıkları halde suçsuz yere işlerinden olduklarını belirtip yetkililerden yardım istiyor

“BİZLER BEBEK KATİLİ DEĞİLİZ!”

Hekiminden hemşiresine, güvenliğinden danışmanına kadar 3 binden fazla sektör çalışanı  haksız suçlamalarla karşı karşıya kaldıklarını belirtip, “Bebek katili değiliz! Yıllardır insan sağlığı için emek veriyoruz; haksız suçlamalarla lekelenmek istemiyoruz, itibarımız zedelendi” diyerek suçluyla suçsuzun ayrılmasını istiyor. Hastaneler kapanınca işsiz kaldıklarını,  “İş başvurusu yapacak yer bulmakta zorlanıyoruz, başka bir hastane bize kapılarını açar mı?” diyerek zor durumda kaldıklarını belirtiyor.

“HASTANELER KAMU DENETİMİNDE AÇILMALI”

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, geçtiğimiz ay işsiz kalan hekimlerle bir toplantı yaptıklarını, "Bu süreçte tüm sağlık çalışanlarını zan altında bırakan bu uygulamadan vazgeçilmelidir. Kapatılan hastaneler kamu denetiminde yeniden faaliyete geçirilmelidir. İşsiz kalan hekim ve sağlık çalışanlarından olayla ilgisi bulunmayanlar özlük hakları korunarak kamu çalışanı statüsüne alınmalı" diye konuştu.

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu

“YENİDOĞAN ÇETESİ” YÜZÜNDEN 3 BİNDEN FAZLA SAĞLIK ÇALIŞANI İŞSİZ KALDI

Türkiye’yi sarsan “yenidoğan çetesi” davasında ilk duruşma 18 Kasım’da yapılacak. Davada 22’si tutuklu 47 kişi yargılanırken, çeteyle ilgisi olmayan 3 binden fazla sağlık çalışanı da işsiz kaldı. Tabip Odası ise hastanelerin kamu denetiminde faaliyete geçmesini talep etti…

Türkiye’de sağlık sektöründe yaşanan en büyük skandallardan biri olan “yenidoğan çetesi” davası, 18 Kasım’da Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 1399 sayfalık iddianamede, 22’si tutuklu olmak üzere toplam da 47 şüpheli yargılanacak.

Dava kapsamında 19 özel hastane hakkında inceleme yapılırken, bu hastanelerden 10’u kapatıldı. Ancak çeteyle bağlantısı bulunmayan 3 binin üzerinde sağlık çalışanı da bu süreçte işsiz kaldı. Mağdur durumda olan sağlık emekçileri mesleklerine geri dönebilmek için yetkililerden destek bekliyor. İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, “Olayla ilgisi bulunmayan işsiz kalan hekim ve sağlık çalışanlarının özlük hakları korunarak kamu çalışanı statüsüne alınması gerektiğini” vurguluyor.

İTİBARIMIZ ZEDELENDİ, BİZLER BEBEK KATİLİ DEĞİLİZ!

Hekiminden hemşiresine, güvenliğinden danışmanına kadar sağlık çalışanları mağduriyetlerini dile getirerek yetkililere sesleniyor. İşlerini özveriyle yürüten emekçiler, haksız suçlamalarla karşı karşıya kaldıklarını ve "bebek katili" yaftasına maruz kaldıklarını belirtiyor. Sağlık çalışanları, “Yıllardır insan sağlığı için emek veriyoruz; haksız suçlamalarla lekelenmek istemiyoruz, itibarımız zedelendi” diyerek adil bir tutum beklediklerini vurguluyor. Hastanelerin kapanması nedeniyle işsizlik tehlikesiyle yüzleştiklerini ifade eden sağlık çalışanları, “İş başvurusu yapacak yer bulmakta zorlanıyoruz; başka bir hastane bize kapılarını açar mı?” diyerek seslerinin duyulmasını talep ediyor.

HASTANELER KAMU DENETİMİNDE YENİDEN FAALİYETE GEÇİRİLMELİDİR

ŞOK Gazetesi'ne muhabirimiz Senay Güncavar’a açıklamalarda bulunan İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, geçtiğimiz ay işsiz kalan hekimlerle bir toplantı yaptıklarını belirtti. Küçükosmanoğlu, hekimlerin hastanelerin kapanması nedeniyle yalnızca işlerini kaybetmekle kalmadıklarını, aynı zamanda mesleki itibarlarının da zarar gördüğünü ifade ettiklerini aktardı. Hekimlerin en büyük talebinin, sorumluluğu bulunanların yargı önünde hesap vermesi olduğunu vurgulayan Küçükosmanoğlu, "Bu süreçte tüm sağlık çalışanlarını zan altında bırakan bu uygulamadan vazgeçilmelidir. Kapatılan hastaneler kamu denetiminde yeniden faaliyete geçirilmelidir. İşsiz kalan hekim ve sağlık çalışanlarından olayla ilgisi bulunmayanlar özlük hakları korunarak kamu çalışanı statüsüne alınmalı" diye konuştu.
SGK verilerine göre hastanelerin kapatılmasıyla ciddi mağduriyet yaşayan 400’den fazla hekim, 1.500’den fazla sağlık çalışanı var…

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR