Ankara kulislerinde büyük yankı uyandıran iddialara neden olan Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) ile ilgili beklenen açıklama nihayet geldi. Yeniden kurulan SHP’nin Genel Başkanı Burak Çelik, TV100 ekranlarında katıldığı canlı yayında merak edilen soruları yanıtladı ve partinin geleceğine dair önemli bilgiler paylaştı.

Burak Çelik, canlı yayında yaptığı açıklamalarda, Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel ile görüşüp görüşmediğine dair yöneltilen soruya net bir şekilde "Hayır, görüşmedim" yanıtını verdi. Çelik, partinin kuruluş amacından ve gelecekteki hedeflerinden bahsederken, “Partiyi Türkiye, gençler ve milletimiz için kurduk. Türkiye’nin bu oluşuma ihtiyacı var ve Cumhurbaşkanı adayımız hazır, ancak bunu şu an açıklamamız doğru olmaz,” dedi. Ayrıca, kurucular kurulunun değil, Yüksek İstişare Kurulu’nun önemine vurgu yaptı.

Çelik, "Biz tüm partilerin alternatifiyiz. Gençler bu ülkede yaşamak istemiyor ve biz bu sorunlara çözüm bulmak istiyoruz. Partimizi 5-6 aylık bir çalışmayla faaliyete geçirdik ve SHP'nin hiçbir problemi yoktur. Kamuoyuna yanlış bilgi verenlere karşı hukuki süreç başlattık" şeklinde konuşarak, SHP’nin geleceğe yönelik vizyonunu da ortaya koydu. 

2

“DEM PARTİ HARİÇ TÜM SİYASİ PARTİLİLER İLE GÖRÜŞÜRÜZ”

'Normalde basın açıklaması yapıp herkesi kucaklayacaktık. Ancak basına yanlış haberler çıkınca basın açıklaması yayımlamak zorunda kaldık.

Bizim DEM Parti ile bir politikamız olamaz. Dem partiyle ne konuşacağız. Bu bayrağı ve Atatürk ilke ve inkılaplarını yok sayan hiçbir partiyle görüşmeyeceğiz.

Kaynak: HABER MERKEZİ