Mobilya ve yatak sektörü markası Yataş Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Altop’un ilk kitabı Anneannemin Karton Bavulu Doğan Kitap tarafından yayınlandı. Altop’un gençlere örnek olacak yaşam öyküsünü ve Yataş’ın doğuşunu anlatan kitap adını, Yavuz Altop’a anneannesi Fatma Hanım’ın hediyesi olan karton bavuldan alıyor.

Yaşadıklarını paylaştı

Marangoz bir baba ile ev hanımı bir annenin çocu­ğu olarak Kayseri’de dünyaya gelen Yavuz Altop, “Anneannemin Karton Bavulu”nda ailesinin teşvikiyle üniversi­te eğitimi için İstanbul’a gelişiyle başlayan uzun yolculuğunda yaşadıklarını okurlarıyla paylaşıyor. 

Yataş’ın temelleri nasıl atıldı?

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra ABD’ye giderek New York Üniversitesi’nden yüksek lisans diplomasını alan Altop, kitabında 1976 yılında memleketine dönerek Kuzeni Yılmaz Öztaşkın’la birlikte Yataş’ın temellerini nasıl attıklarını ilk ağızdan anlatıyor. Bugün sadece Türkiye’nin değil dünyanın tanıdığı Yataş’ın varoluş öyküsünü, Türkiye’nin örnek iş insanlarından Yavuz Altop’un deneyimlerini ve öğütlerini okumak isteyenler, “Anneannemin Karton Bavulu”na tüm seçkin kitapevlerinin yanı sıra online mecralardan da ulaşabiliyor.

Yavuz Altop’un kitabı Doğan Kitap tarafından yayınlandı

Kaynak: HABER MERKEZİ