ABD'de başkan adayı Donald Trump’a silahlı saldırı düzenlendi. Kürsüde konuştuğu sırada yapılan saldırıda Trump sağ kulağından yaralandı. Miting alanının yakınındaki bir çatıdan Trump’a ateş açan saldırgan ise öldürüldü. Olayda bir izleyici yaşamını yitirirken bir kişi de ağır yaralandı.

Trumpkapak-1

KOMPLO TEORİLERİ GÜNDEME GELDİ

Suikast girişimi düzenleyen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıkladı. FBI Yetkilisi Kevin Rojek, "Olayı suikast girişimi olarak değerlendiriyoruz" dedi. Öte yandan görgü tanıkları seçim mitingindeki polis görevlilerini, saldırgan ateş açmadan dakikalar önce uyardıklarını öne sürdü. Tüm olanların ardından komplo teorileri yine ortaya atıldı. Saldırının gerçek mi yoksa belli çıkarlar için kurmaca bir tiyatro gösterisinden ibaret olup olmadığı tartışmaları sosyal medyada gündeme geldi. 

Trump-33

KENDİSİ YAPTIRMIŞ OLABİLİR Mİ?

Geçen aylarda Yasemin Allen ile yaşadığı aşkla ve ayrılıklarıyla adından söz ettiren "Amerikalı Aynasız" ismiyle tanınan eski FBI ajanı Erdal Kaya, Trump'a düzenlenen suikast hakkında konuştu. Kaya bunun kurmaca olma ihtimali olamdığını belirtti. 

Kaynak: DEMET SAROVA