Günlerdir gündemde olan sokak hayvanlarıyla ilgili yasaya tepki çığ gibi büyüyor. Sosyal medyada başlatılan 'YasayiGeriCek' etiketi altında yüzbinlerce insan paylaşım yaptı ve tepkisini ortaya koydu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan sokak hayvanlarının öldürülmesini kapsayan yasa tasarısına karşı, vekiller ve belediyeler de tepkilerini sosyal medyadan paylaşım yaparak duyurdular. 

17 maddelik teklifle belediyelere; kuduz, bulaşıcı hastalık veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olan hayvanlara ötanazi yapma, yani bu hayvanları öldürme yetkisi veriliyor.

'YASAYI GERİ ÇEK' ETİKETİNE DESTEK ÇOK BÜYÜK

Sosyal medyada halk, sokak hayvanlarının sesi olmak için "Yasayı Geri Çek" kampanyasına destek vererek, çağrıda bulundu. Bir çok hayvansever yasanın iptali için kampanyalar düzenlemeye devam ediyor.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DE KATILDI

Özgür Özel yaptığı açıklamada: "Yasa teklifi ile ilk uyutulacaklar Mira gibi engelli canlar olacak. Geçen sene barınakta tanıştığım Mira sahiplenildi ve üç bacağıyla sağlıkla yaşıyor. Sahipsiz dostlarımızın sorunları ve onların sokaklardaki varlığından duyulan endişeler yalnızca bilimsel, etik ve insani bir yaklaşımla çözebilir. Katliamların önünü açan kanun teklifleri ile değil."

Kaynak: HABER MERKEZİ