Bu açıklamaya göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, CİMER ve çeşitli kurumlardan gelen belgeler doğrultusunda, kıyıların herkesin eşit ve serbest kullanımına açık olması gerektiği vurgulanarak, bu alanlarda herhangi bir yapı, duvar, çit, parmaklık, tel örgü veya hendek gibi engellerin oluşturulamayacağının altı çizildi.

TAMAMEN KAYIT VE YASA DIŞIDIR

Başkan Balcıoğlu, kadınlar plajının tamamen kayıt dışı ve yasa dışı olduğunu belirterek, "Selimpaşa’daki bu alanda oluşturulan kadınlar plajı tamamen kayıt dışı ve yasa dışıdır. Benim ve ekibimin, kimsenin giyimi, düşüncesi veya değer yargılarıyla ilgili bir sorunu yok, bu konuda çok netiz. Hiç kimsenin de böyle bir sorunu olmamalı. Burası özgür bir ülke. Ancak biz yasal çerçevede hareket ettik ve bu duruma bir çözüm aradık, fakat bulamadık. Bu nedenle bu alanı tekrar kamunun kullanımına açtık" ifadelerini kullandı.

ÇOĞUNLUĞA SAHİPSİNİZ

Bora Balcıoğlu, Cumhur İttifakı meclis üyelerine seslenerek şunları söyledi: "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çoğunluğa sahipsiniz, yasa yapma yetkiniz var. Yasayı değiştirin, söz veriyorum bir değil, iki tane kadınlar plajı yapacağım. Bu konuyu Silivri Belediye Meclisi'nde de dile getirdim.
 

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR