ABD'de yasa dışı şekilde bulunan ve Virginia'daki bir Deniz Piyadeleri üssüne izinsiz girdikleri gerekçesiyle tutuklanan iki Ürdün vatandaşının kefalet ödeyerek serbest bırakıldığı doğrulandı.

EYLÜLDE MAHKEMEYE

Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Teşkilatı (ICE) yetkilisi; Hasan Yousef Hamdan ve Mohammad Khair Dabous'un bir hakim tarafından kefaletle serbest bırakıldığını açıkladı. Her iki adamın da eylül ayında Virginia Federal Mahkemesi'nde yargılanması bekleniyor.

TERÖR BAĞLANTISI YOK

Hamdan, nisan ayında ABD Sınır Devriyesi'nin San Diego bölgesinden yasa dışı olarak ülkeye girdi. Çok tartışılan bir uygulamayla şehrin ortasında serbest bırakıldı! Dabous ise öğrenci vizesinin süresini dolduktan sonra gitmesi gerekirken ülkede izinsiz kaldı. ICE yetkilisi, her iki adamın da terör örgütüyle bağlantısı olduğuna dair kanıt olmadığını söyledi.

HENÜZ NETLİK KAZANMADI

ICE, iki adamın serbest olmalarına rağmen sınır dışı edilme işlemlerinin devam ettiğini söyledi. Olay, Virginia'daki Quantico Deniz Piyadeleri Üssü'nde meydana geldi. Deniz Piyadeleri üssü sözcüsü, bir kamyonetin içindeki iki kişinin kapıda durdurulduğunu söyledi. Sürücü, askeri polise, postaneye teslimak yaptıklarını belirtti. Araştırma sonrasında da tutuklandılar. İki adamın birbirlerini nasıl tanıdıkları ya da askeri tesise girmeye çalışma amaçlarının ne olduğu henüz netlik kazanmadı.

Kaynak: HABER MERKEZİ