Galatasaray, UEFA'ya listelerin bildirileceği son günü oldukça hareketli geçiyor. Art arda son dakika haberleriyle gündemi meşgul eden Galatasaray'ın Tanguy Ndombele ile birlikte stoper bölgesinde forma giyen Davinson Sanchez ile de anlaştığı iddia edildi. Galatasaray'ın bu transfer için Tottenham'a yaklaşık 9 milyon Euro peşin ve artı olarak 4.5 milyon Euro'yu bulan bonus ödemesi yapacağı belirtildi. Abdülkerim Bardakcı ve Victor Nelsson'un forma giydiği bölgeye böyle yüksek maliyetli bir transfer gerçekleştiren Galatasaray, tüm dikkatlerin üzerine çevrilmesine neden oldu. Oyuncunun alacağı yıllık ücretle maliyetinin 500 milyon TL'yi geçmesi beklenen Davinson Sanchez merak konusu oldu. Galatasaray'ın stoper bölgesine transfer ettiği Davinson Sanchez nasıl bir oyuncu?, İstatistikleri neler? işte tüm bu soruların cevapları haberimizde yer alıyor.

DAVINSON SANCHEZ KİMDİR?

Davinson Sanchez, 12 Haziran 1996 yılında Kolombiya'da Caloto'da dünyaya geldi. Futbola da CD America'da başladı. Buradan Nacional'in altyapısına transfer oldu. 2014 yılında ise A takıma yükseldi. Burada başarılı 2 yıl geçiren Davinson Sanchez, yetenek avcısı bir scout ekibine sahip olan Hollanda'nın dev takımı Ajax'ın dikkatini çekti. 2016 yılında Ajax, 5.5 milyon Euro ödeyerek, oyuncuyu transfer etti. Bu oldukça akıllı bir hamleydi. Zira bir sene sonra 2017'de Tottenham, Ajax'a 42 milyon Euro ödeyerek Davinson Sanchez'in bonservisini aldı.

DAVINSON SANCHEZ NEREDE OYNUYOR?

Bonservisi Tottenham'da olan oyuncunun sözleşmesi 2024 yılında sona eriyor. 1.87 boyundaki stoper oyuncusu sağ ayağını kullanıyor. 

DAVINSON SANCHEZ İSTATİSTİKLERİ

Her gittiği takımda formasını kapan Davinson Sanchez, Hollanda'da 32 maça çıktı. Hatta burada 32 lig maçında 6 gol atıp, 2 asist gerçekleştirdi.

Yine Premier Lig'de 143 maçta forma şansı buldu. 3 gol atıp, 1 asist gerçekleştirmeyi başardı. Şampiyonlar Ligi'nde 23, Avrupa Ligi'nde ise 19 öaça çıkan oyuncu, Libertadores Kupası'nda da 14 maçta forma şansı buldu.

Davinson Sanchez Kolombiya Milli Takım formasını da 54 kez giyme başarısını gösterdi.

GALATASARAY 3'LÜ MÜ OYNAYACAK?

Galatasaray'da Davinson Sanchez transferinin 3'lü sistem için yapıldığını iddia edenler oldu. Bunun nedeni Teknik Direktör Okan Buruk'un zaman zaman 3'lü sistemde sahada yer alacaklarını açıklaması. Galatasaray'ın 3'lü sistemi denemek istemesinin en önemli nedeninin bek bölgesinde oynayan oyuncularının hücuma yönelik daha aktif bir anlayışta olmaları.

Editör: Orhan Duman