İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) personeli, selden etkilenen vatandaşlarla görüşüp hasar tespiti yaptı. Felaketi yaşayan Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece’de selin izleri hızla siliniyor. İstanbul Büyükşehir ve Başakşehir belediyesi 400 dükkanın bulunduğu Başakşehir MASKO Mobilyacılar Sitesi’ni bir an önce eski günlerine döndürmek için tüm ekiplerini seferber etti.

WhatsApp Image 2023-09-07 at 17.20.02

ARNAVUTKÖY’DE SEL MAĞDURLARINA 20 BİN LİRA

Arnavutköy'de hasar tespit çalışmaları sürüyor. Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı yaptığı açıklamada, mağdur vatandaşlara yapılan AFAD - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan verilen miktara ilaveten, belediyenin de yaptığı ek ödemeyle toplam 20 bin lira olduğunu sosyal medya hesabından duyurdu.

WhatsApp Image 2023-09-07 at 17.20.01

YERLİKAYA: VALİLİK EMRİNE 40 MİLYON LİRA GÖNDERDİK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya “Bakanlık olarak, AFAD ile ilk etapta 40 milyon lira Valiliğimizin emrine para gönderdik. Valiliğimiz süratle kaymakamlarımızla istişare ederek bu sayıların karşılığı olarak onlara gerekli ödemeleri yaptı. Bazı kaymakamlarımız evraklarını hızlı bitirdiler. Onlar hesaplarına bu konut ve iş yeriyle ilgili para aktarmaya başladılar” dedi.

Editör: Ayşe Tunalı