Dünyanın ilk yapay zekâ güzellik yarışması olan Dünya Yapay Zekâ Yaratıcıları Ödülleri (WAICA), büyük bir heyecanla tamamlandı.

KAZANAN İSİM | Dünyanın ilk yapay zekâ güzellik yarışmasının kazanan ismi Kenza Layli oldu. The Post'a konuşan Layli, "İnsanlar gibi duyguları hissetmesem de bu konuda gerçekten heyecanlıyım" dedi.

Kenza Layli, 1,500 yapay zekâ modelini geride bırakarak birinciliği elde etti ve 20 bin dolarlık ödülün sahibi oldu. Fas merkezli bir blog yazarı olan Kenza Layli, Instagram’da 194 bin takipçiye sahip ve bu platform üzerinden Fas ve Orta Doğu’daki kadınların güçlenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Yarışmada ikincilik ise Lalina'nın oldu. Fransız olan Lalina'nın yaratıcısı, mümkün olduğu kadar gerçekçi bir şey yaratıp yaratamayacaklarını merak etti ve yavaş yavaş kendi sanatsal vizyonlarını geliştirdi.

Yarışmada ikincilik ödülünü Lalina aldı. Fransız sanatçı, gerçekçi bir yapay zekâ modeli yaratma vizyonuyla dikkat çekti.

Üçüncü ise Olivia C.'nin oldu. 'Portekizli' Olivia C. teknoloji dünyasının Oscar'larının bir parçası olmanın 'bir onur' olduğunu ve 'teknolojinin bağlantıyı güçlendirdiği bir geleceğin yolunu açmayı' umduğunu söyledi.

Üçüncülüğü ise Portekizli Olivia C. kazandı. Olivia, teknoloji dünyasının Oscar’ları olarak nitelendirilen bu yarışmada yer almanın bir onur olduğunu belirtti ve teknolojinin bağlantıyı güçlendirdiği bir geleceği umduğunu ifade etti.

LİSTEDE 2 TÜRK VAR | Seren Ay: Türkiye'deki ilk yapay zekâ marka elçisi olarak nitelendirilen Seren Ay, takipçilerini eğitirken dünyayı dijital olarak dolaşıyor. Seren Ay'ın yaratıcıları, imajını oluşturmak için üç yapay zekâ programını kullanıyor. Dünya çapında maceralara atılan Seren, düzenli olarak Türkiye'nin tarihini ve ulusal bayramlarını tanıtıyor.

Türk yaratıcılardan Seren Ay ve Asena İlik de yarışmada yer aldı. Seren Ay, Türkiye’nin ilk yapay zekâ marka elçisi olarak nitelendiriliyor ve dünyayı dijital olarak dolaşırken takipçilerini eğitiyor. Asena İlik ise yarışmada ilk 10’a girerek, hayal gücü ve çarpıcı görsellerle kendini tanıttı. 

Asena İlik de yarışmada ilk 10'a girmişti. Asena İlik'in amacı, hayal gücü ve çarpıcı görsellerle nasıl bir model olacağını dünyaya göstermek. Asena'nın kendine has bir tarzı, favori mekanları, favori arabaları ve özenle yaratılmış bir kişiliği bulunuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ-EURONEWS