Havayolları pazartesi günü azalan yakıt stoklarını gerekçe göstererek Kolombiya'dan uçuşlarını iptal etti. Ardından sektör yetkilileri ve hükümet masaya oturdu ve uçuşlar yeniden başladı.

SINIRLAMA GETİRİN

Pazartesi günü 24 uçuşunu iptal eden ulusal havayolu şirketi Avianca; yaptığı açıklamada, tedarikçilerin kendilerine "ayın geri kalanında" uçuşlarına bir sınırlama getirilmesi yönünde tavsiyede bulunduğunu belirtti.

36 UÇUŞ ETKİLENDİ

FlightAware takip platformuna göre; Avianca'nın Sao Paulo, Santiago, Mexico City ve Cancun'a yaptığı uçuşlar etkilendi. Latin Amerika'nın en büyük havayolu şirketi LATAM, bazı havalimanlarındaki yakıt tedariki kısıtlamaları nedeniyle 36 uçuşu iptal etmek zorunda kaldığını bildirdi.

KARŞILIKLI SUÇLAMA

Ancak sonrasında her iki şirket de operasyonların normale döndüğünü ve kesintisiz yakıt tedariki konusunda güvence aldıklarını duyurdu. Hükümet; işini yapmadığını söyleyerek Şilili petrol şirketi Copec'e ait akaryakıt dağıtımcısı Terpel'i suçladı. Terpel ise sorunlardan devlete ait petrol şirketi Ecopetrol'ü sorumlu tuttu!
DENEYİMSİZ KİŞİLER
Ecopetrol'den yapılan açıklamada, rafineride 16-18 Ağustos tarihleri ​​arasında yaşanan "elektrik arızası" nedeniyle üretimin etkilendiği belirtildi. Muhalefet, Kolombiya ekonomisinin petrol ihracatına olan bağımlılığını azaltmayı amaçlayan devlet başkanını, Ecopetrol'ün başına deneyimsiz kişileri getirmekle suçladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ