X, Twitter'ın artık var olmadığını iddia ederek şirketin 415.000 dolarlık para cezasından kurtulmaya çalıştığı Avustralya'daki bir hukuk mücadelesini kaybetti. Karar, Avustralya'nın eGüvenlik Komisyonu ile bir yıldan uzun süredir devam eden bir anlaşmazlığın ortasında geldi.

BAZI BÖLÜMLER BOŞ

Komisyon, o zamanlar Twitter olarak bilinen şirketten, geçen Şubat ayında platformda çocuk cinsel istismarını ele alış biçimine ilişkin ayrıntılar vermesini istemişti. Komisyon, X'in bazı soruları yanıtlamayı başaramadığını ve bazı bölümleri tamamen boş bıraktığını söyledi.

SORUMLU OLAMAYIZ

Sonuç olarak eGüvenlik Komisyonu, şirkete uyumsuzluk nedeniyle 415.000 dolar civarında para cezası verdi. X, Twitter'ın varlığını yitirmesi nedeniyle sorumlu tutulmaması gerektiği iddia etmişti.

ENDİŞE VERİCİ EMSAL

Avustralya Federal Hakimi Michael Wheelahan, X'in iddiasını ikna edici bulmadı. eGüvenlik Komiseri Inman Grant, "X Corp'un argümanı Mahkeme tarafından kabul edilseydi, yabancı bir şirketin başka bir şirketle birleşmesiyle, yükümlülüklerinden kaçabileceği anlamına gelirdi. Bu da endişe verici bir emsal oluşturabilirdi" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ