Wimbledon tek erkeklerde yarı final mücadeleleri tamamlandı.

Günün ilk karşılaşmasında Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev'i 7-6, 6-3, 6-4 ve 6-4'lük setlerle 3-1 mağlup ederek finale yükselen ilk isim oldu.

Başa baş giden ilk setin kazananını tie-break belirledi. Rus raket etkili bir oyunla setlerde 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. Buna karşın dünya 3 numarası Alcaraz, ikinci ve üçüncü setlerde oyuna ağırlığını koyarak geriye düştüğü maçta 2-1 öne geçmeyi başardı. Son sete de servis kırarak başlayan İspanyol raket, baskılı oyununu sürdürerek mücadeleyi 3-1'lik skorla kazandı.

Günün diğer mücadelesinde ise Novak Djokovic, Lorenzo Musetti'yi 6-4, 7-6 ve 6-4'lük setlerle 3-0 mağlup ederek finalde Carlos Alcaraz'ın rakibi oldu ve bu sene ilk kez bir turnuvada finale yükselmeyi başardı.

Maça etkili başlayan dünya 2 numarası, 6-3'lük skor ile setlerde 1-0 öne geçti. İkinci sette servis kırdırsa da mücadeleyi bırakmayan Djokovic durumu 2-0'a getirdi. Son sette de Musetti'nin direncini kırmasını bilen Sırp raket mücadeleyi 3-0'lık skorla kazandı.

Böylece sezonun üçüncü Grand Slam tenis turnuvası 2024 Wimbledon'da tek erkekler finalinin adı Carlos Alcaraz - Novak Djokovic oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ