Galatasaray, günlerdir Fenerbahçe'nin gündeminde bulunan Wilfried Zaha için KAP'a açıklama yaptı. Günün sürprizi olarak nitelendirilen bu haber sonrasında sosyal medya karıştı. Galatasaraylı taraftarlar Wilfried Zaha haberi sonrası sevince boğulurken, Fenerbahçeli taraftarlarda ise öfke hakim oldu. Peki Galatasaray'ın KAP'a açıklama yaptığı Wilfried Zaha kimdir?, Wilfried Zaha kaç yaşında, nerede oynuyor? Bu soruların cevapları haberimizde yer alıyor.

YOK ARTIK ERDEN TİMUR! O NASIL SERVET

WILFRIED ZAHA KİMDİR?

Wilfried Zaha, 10 Kasım 1992 yılında Fildişi Sahili'nin Abidjan şehrinde dünyaya geldi. 

Futbola Crystal Palace altyapısında başlayan Wilfried Zaha, 2013 yılında Manchester United'a 11.75 milyon Euro karşılığında transfer oldu. 

Wilfried Zaha, burada tutunamadı. Crystal Palace ve Cardiff City'e kiralanan Wilfried Zaha, 2015 yılında 3.8 milyon Euro bonservisle futbola başladığı Crystal Palace'a geri döndü. 

2015'ten beri Crystal Palace formasını aralıksız giyen Wilfried Zaha, bu sezon sonunda serbest kaldı.

WILFRIED ZAHA NEREDE OYNUYOR?

Wilfried Zaha Nerede Oynuyor? sorusunun cevabı: 1,80 boyunda olan ve güncel piyasa değeri 22 milyon Euro gösterilen Wilfried Zaha, sağ kanatta forma giyiyor. 

WILFRIED ZAHA İSTATİSTİKLERİ

Wilfried Zaha İstatistikleri şu şekilde:

Kariyerinde 305 Premier Lig maçına çıkan oyuncu 68 gol atarken, 43 asist gerçekleştirdi. Oyuncu, Championship'te ise 126 maçta 13 gol atıp, 22 asist üretmeyi başardı.

GALATASARAY ZAHA'YI KAP'A BİLDİRDİ

Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, Wilfried Zaha'yı KAP'a bildirdi. Galatasaray, oyuncu ile görüşmelere başlandığını açıkladı. Kısa süre içerisinde de transferin sonuçlanması bekleniyor. 

Galatasaray, yeni sezon öncesinde Angelino'ya imza attırmıştı. Cedric Bakambu'yu Türkiye'ye getiren Günay Güvenç ile de görüşen Galatasaray, Mauro Icardi ile de sözleşme imzalamak istiyor.

FENERBAHÇE AYLARDIR İSTİYORDU

Galatasaray'ın transfer ettiği Wilfried Zaha, Fenerbahçe tarafından aylardır isteniyordu. Fenerbahçe'nin bir numaralı transfer gündemi olan Wilfried Zaha, günlerdir gündemde olmasına rağmen, Galatasaray'ı seçti.

Bu durum sarı lacivertli taraftarların da tepkisini çekti. Hatta bazı Fenerbahçeli taraftarlar, Wilfried Zaha'nın sosyal medya hesaplarında da tepkilerini dile getirdiler.

GALATASARAY'DA ZAHA SEVİNCİ

Aslında Galatasaray, kanat bölgesinde en az sıkıntısı olan takımlardan bir tanesi. Bir kanadında Kerem Aktürkoğlu diğer kanadında ise Nicolo Zaniolo'ya sahip olan Galatasaray'ın Wilfried Zaha'yı transfer etmesi ayrılık söylentilerini de beraberinde getirdi. Önümüzdeki günlerde Zaniolo ya da Kerem Aktürkoğlu'ndan birisiyle yolların ayrılması gündeme gelebilir.

Editör: Yunus Çağlar