Diyetisyen Nicholas Rush, "Belirli yiyecekler hidrasyonunuza (vücudun sıvı dengesi) ciddi bir destek sağlayabilir.. Bol miktarda su içeren, besin açısından yoğun yiyeceklerin bazıları ise; karpuz, salatalık, kereviz, çilek, ıspanak, kivi, portakal, greyfurt ve üzüm şeklinde sıralanır" şeklinde konuştu.

ALKOL VE KIZARTMA

Sıcakta kaçınmanız gereken fazla yiyecek yoktur. Ancak, alkollü içecekler ideal değildir, çünkü daha fazla su kaybına yol açabilir. Yemeklerde pişirme yöntemlerine de dikkat etmeniz gerekir. Örneğin sebzelerin tamamına yakını masum olsa da onları kızartırsanız, özellikle bunaltıcı havalarda kendinize kötülük yapmış olursunuz.

HAFİF YİYECEKLER HAZIRLAYIN

Fonksiyonel tıp uygulayıcısı Brandy Zachary ise sıcak havalarda "minimum hazırlık gerektiren hafif ve ferahlatıcı yemekler" tercih edebileceğinizi belirtti. Su açısından zengin sebzeler, ızgara tavuk veya tofu gibi yağsız proteinler ve avokado gibi sağlıklı yağlar içeren çeşitli salatalar; doyurucu ve susuzluğu giderici olabilir.

SANDVİÇLER VE MEYSE SALATASI

Yağsız et, peynir ve bol miktarda taze sebze içeren soğuk sandviçler kolay ve besleyicidir. Karpuz, kavun ve çilek gibi su içeren meyvelerin bir karışımı ferahlatıcı ve hazırlaması kolay bir meyve salatası olabilir.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL