Yılın bu zamanında aniden soğuk algınlığı benzeri semptomlar gösteren tek kişi siz değilsiniz. Çoğu insanın sonbahar ve kış aylarında soğuk algınlığı geçirme olasılığı daha yüksektir.

KAPALI MEKANLAR

Sıcaklık dalgalanmaları bulaşıcı hastalık açısından sağlığınızı doğrudan etkilemez. Ancak kış mevsimine doğru ilerledikçe, virüs kapmaya karşı daha savunmasız olduğunuz iç mekanlarda fazla zaman geçiriyoruz.

DAHA SAVUNMASIZ

Son araştırmalara göre; sıcaklıklar düştüğünde ortaya çıkabilecek daha düşük nem seviyeleri, grip gibi virüslerin gelişmesine de izin vererek sizi hastalanmaya karşı daha savunmasız hale getirebilir.

DENK GELİYOR

Dışarıdaki sıcaklığın ani ve beklenmedik bir şekilde düşmesinden dolayı üşümek aslında soğuk algınlığına yakalanmanıza neden olmaz. Bu şehir efsanesidir. Yine de, sonbaharın dalgalanan sıcaklıkları ve içeride geçirilen daha fazla zaman, çocukların okula dönmesiyle aynı döneme denk geliyor. Bu da hasta olma olasılığınızı artırabilir. Çocuklar, virüsleri kolaylıkla kapıp yayabiliyor. Hijyen kurallarını sıkıca takip edin.

Kaynak: HABER MERKEZİ